Thursday, August 5, 2010

What is love anyway?

Περπατάς έξω αμέριμνος και βλέπεις ένα σωρό ζευγαράκια ή έστω κορίτσια ενθουσιασμένα να αναλύουν τι έγινε εχθές με τον τάδε...και σε κάποια φάση,μπερδεμένος αναρωτιέσαι,ε και τι είναι ο έρωτας τελικά?

Πώς καταλαβαίνουν ορισμένοι ότι είναι ερωτευμένοι και πώς είναι τόσο σίγουροι πια?

Εντάξει τα συμπτώματα όλοι τα ξέρουμε. Αλλά,πώς διαχωρίζονται από τον απλό ενθουσιασμό?
Πώς καταλαβαίνεις ότι ο άλλος σημαίνει κάτι παραπάνω για σένα,ότι δεν σε τράβηξε απλά η εμφάνισή του ή ένα έξυπνο σχόλιο?

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχω ερωτευτεί μέχρι τώρα. Όχι επειδή έχω θέσει πολύ υψηλά κριτήρια ή δεν ανοίγομαι εύκολα μόνο,αλλά γιατί αποζητώ ειλικρίνεια. Πώς μπορούν κάποιοι να αυτοαποκαλούνται ερωτευμένοι,όταν το ψέμα στη σχέση τους είναι κάτι παραπάνω από φανερό ακόμα και για κάποιον άσχετο όπως εγώ? Για παράδειγμα,πολλοί νομίζω πως είναι σε μια σχέση λόγω ανασφάλειας. Προτιμούν να είναι σε μια σχέση όπου ο άλλος δεν τους ενθουσιάζει και τόσο πια(..ή δεν τους ενθουσίασε εξ΄αρχής),απλά και μόνο επειδή αυτός έτυχε. Σκέφτονται διαρκώς τον πρώην ή κάποιο άλλο απωθημένο,αντί για τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους και αυτό θεωρείται λογικό,αυτό θεωρείται...έρωτας? Αν ήξερα πως οι σχέσεις είναι μόνο για να έχεις κάποιον να βγαίνεις μαζί του και να στέλνετε βαρετά μηνύματα,τότε να μου λείπει!
Επίσης,υπάρχει και το άλλο.. Αν τα άτομα που διατηρούν τέτοιες ''σχέσεις'',για κάποιον λόγο βρεθούν μόνοι,τότε αρχίζουν και φλερτάρουν ασύστολα με όποιον βρεθει διαθέσιμος την περίοδο εκείνη,συνάπτουν περιστασιακές ερωτικές περιπτύξεις(κοινώς φασώνονται στο ξεκάρφωτο. εε,μην το ξεφτιλίσουμε πια με τα επίσημα!) απλά για επιβεβαίωση και για να βρεθεί ο επόμενος φυσικά. Λες και το να μείνεις για ένα διάστημα μόνος σου,είναι κατάρα,άρρωστια,ξεπεσμός! Εντάξει ρε παιδιά τι να πούμε και μείς? Πυρετό δεν έχουμε πάντως,άρα δοκιμάστε το και εσείς λίγο!

4 comments:

  1. Συμφωνώ απόλυτα ...Έχω παράδειγμα όπου κολλητές φίλες τα έφτιαξαν με τον ίδιο η μια μετά την άλλη μέσα σε μία περίοδο 2 μηνών ... Και όταν εσύ αρνείσαι να κάνεις τέτοιου είδους "σχέση" , σε κοιτάνε λες και είσαι εξωγήινος , χάλια , φυτό ή δεν ξέρω και γω τι :p...

    ReplyDelete
  2. ακριβώς Ειρήνη! Και μη χειρότερα δηλαδή..Είναι θέμα ορισμού προφανώς,το πώς αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια "σχέση",πόσο μάλλον τον έρωτα! (:

    ReplyDelete
  3. Δεν νομίζω να είναι κακό να είσαι με άλλους. Ο άνθρωπος είναι ήδη πολύ μόνος από τη φύση του. Το να είσαι με κάποιον ακόμα και αν δεν είσαι σίγουρος δεν σημαίνει ότι ζεις ένα ψέμα. Ίσως πιο πολύ πως είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις. Είναι δυνατόν να είσαι πάντα σίγουρος για ό,τι κάνεις πριν το κάνεις; Το χειρότερο είναι να ξέρεις τι και ποιον δεν θες, και να μην έχεις κάνει τίποτα για να το αλλάξεις, αφήνοντας το ψέμα νε μεγαλώνει.

    ReplyDelete